Fényképezőgép tartozékok, amelyekre minden fotósnak szüksége van

A fényképezéshez számos olyan tartozék létezik, amelyek megvásárlását minden fotósnak érdemes megfontolnia.
Fényképezőgép tartozékok, amelyekre minden fotósnak szüksége van

Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan alapvető tárgyat, amelyet minden fotósnak a tarsolyában kell tartania. Segítségükkel több felvételt készíthet kevesebb erőfeszítéssel és kevesebb pénzből. Fontolja meg ezen alapvető kellékek valamelyikének beszerzését a következő útjára. Örülni fog neki! És ne felejtsen el felhalmozni néhányat a kedvencei közül! Remélhetőleg ez a cikk adott néhány új ötletet a felszerelésed kiegészítéséhez.

Egy jó minőségű fényképezőgép lesz a legfontosabb befektetése. A megfelelő objektívvel éles, nagy felbontású fényképeket készíthet. Számos különböző típusú objektív közül választhat. A gyors primer objektív nagy maximális rekesznyílással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy több fényt rögzítsen. Emellett éles, zajmentes fényképeket készítenek, így kiválóan alkalmasak gyenge fényviszonyok mellett történő fényképezéshez. Egyes gyors objektívek FLD vagy SLD üvegelemekből készülnek, amelyek csökkentik az axiális és laterális kromatikus aberrációt és a torzítást. Ha gyenge fényviszonyok között fotózol, a gyors objektív elengedhetetlen fényképezőgép-kiegészítő.

Ha stúdióban dolgozik, a fényképezőgép akkumulátormarkolat és az extra akkumulátorok nélkülözhetetlen tartozékok lehetnek az Ön számára. Az akkumulátortartók lehetővé teszik, hogy a fényképezőgépet stabilan tartsa felvételkészítés közben, és növelik a sorozatfelvételi sebességet. Sok ilyen eszköz rendelkezik extra zárgombbal a portré tájoláshoz. A stúdiófotósok számára egy másik elengedhetetlen tartozék a tethering zsinórral rendelkező akkumulátoros markolat kiválasztása. Bár ez túlzásnak tűnhet, nagyszerű befektetés a fényképezőgépéhez.

A színes kockák minden fotózás elengedhetetlen kellékei. A szín az egyik legfontosabb szempont a fényképezésben. A színellenőrző használata biztosítja, hogy az Ön által rögzített színek pontosak legyenek. Többféle árfekvésben kaphatók, és 30 dollártól 150 dollár fölöttiekig terjednek. Ha már megvan a fényképezőgép szoftver, elkezdheted a fotók szerkesztését! Használhatsz szerkesztőszoftvert is, ami majdnem olyan fontos, mint maga a fényképezőgép.

A fényképezőgép tisztán tartása fontos mind a fényképezőgép hosszú élettartama, mind a fényképek minősége szempontjából. Egy jó tisztító készlet tamponokat és tiszta folyadékot tartalmaz a lencséhez. Az objektív tisztításához törlőkendőket is használhat, de mindenképpen szerezzen be kifejezetten a fényképezőgéphez tervezett objektívtisztító kendőket. Soha ne használjon hagyományos törlőkendőt a fényképezőgép objektívjén. A fényképezőgép lencséjét is rendszeresen meg kell tisztítania. Jó ötlet befektetni egy Rocket Blasterbe, amely segít eltávolítani a port a lencséről.

Magán a fényképezőgépen kívül különböző egyéb kamerakiegészítőket is meg kell vásárolnia, hogy jobbá és hatékonyabbá tegye a fényképeit. Az objektíveken és az akkumulátorokon kívül szükséged lesz állványra, távkioldóra, ND-szűrőkre és extra fényképezőgépelemekre is. Végül pedig fényképezőgép-hátizsákot, UV- és ND-szűrőket, valamint egy power bankot kell vásárolnia. Ha nincs elég helyed, hogy mindezeket a tárgyakat magaddal vidd, fontold meg egy fényképezőgép-hátizsák megvásárlását, amelyben az összes lényeges tárgyat magaddal viheted.

Szerző: fotoland.hu

Kapcsolódó cikkek

Esküvői fotózás Veszprémben és Veszprém vármegyében

Esküvői fotózás Veszprémben és Veszprém vármegyében

Szinte már-már igazságtalan, hogy mennyire előnyös helyzetben vannak azok a fiatal párok, akik Veszprémben, illetve Veszprém vármegyében kötik össze az életüket.

Négy hiba, amit ne kövess el az esküvőd szervezésekor

Négy hiba, amit ne kövess el az esküvőd szervezésekor

A különleges esküvői helyszínek között biztosan Ti is találtok majd olyat, akár egy kastélyszállót is, ahol minden kívánságotokat rugalmasan kezelnek.

Fényképezőgép tartozékok, amelyekre minden fotósnak szüksége van

Fényképezőgép tartozékok, amelyekre minden fotósnak szüksége van

A fényképezéshez számos olyan tartozék létezik, amelyek megvásárlását minden fotósnak érdemes megfontolnia.