Két tévhit a tonikokról

Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe!
Két tévhit a tonikokról

Egy tonik webshopban sokféle ízvilág találkozik, és kiszerelésük is nagyban változik. Az üvegek színesek, mutatósak, ínycsiklandóak. Kaphatod egyesével, négyesével és huszonnégyesével, attól függ, mennyire szereted vagy mennyien lesznek a vendégek. Originált, cukormenteset, ízesítettet, és még ki tudja hány félét választhatsz!

A tonik múltja…

Egyszer régen egy tudósnak köszönhetően megszületett a tonik, amikor egy fa kérgéből kinyerte a kinint. 1820-ig a folyamat abból állt, hogy a fa kérgét kiszárították, finom porrá őrölték, és legtöbbször borba keverve fogyasztották. Először beteg emberek és sérült katonák gyógyítására alkalmazták, majd idővel kicsit megédesítették, fel is hígították, és azóta az emberek finom üdítő italként fogyasztják. Long drink formájában remek párost alkot a ginnel!

A tévhitek többnyire a múltból erednek…

· Régen valóban természetes forrásból nyert kinint tartalmaztak a tonikok, de mára ez megváltozott. Elterjedt szintetikus formája, de magasabb áron még találkozhatunk az eredeti ízvilággal.

· Tévedés azt hinni, hogy mivel a tonik – kinin tartalma miatt - keserű ital, ezért alig van benne kalória. Ha mégis azt szeretnéd, hogy a felvetés megfeleljen a valóságnak, akkor válaszd inkább a cukormentes változatot.

Régen ültetvényeket telepítettek a kinin forrásaként, de mára megcsappantak a készletek. Ennek hatására kellett előállítani a gyógyír mesterséges változatát. Ma forgalomban lévő természetes kinin tartalmú italok íze nem nyomja el a gin karakterét. Mint például az Originál Pémium Zero Classic Tonic Water.

Nagyobb kiszerelés, csupa meglepetés!

Létezik a kínálatban egy 24 db-os kóstoló változat is, amely tartalmaz Amalfi Lime tonikot, Skinnyt és Violet Blossomot. A Pink Grapefruit sem hiányozhat a csomagból, valamint a Yuzu Tokyo tonik sem hanyagolandó. A Classic London tonik is remek választás lehet, ha szereted a klasszikus formát és a különleges ízeket.


Összegzés

A tonik íze nagyon különleges, múltját tekintve pedig felettébb érdekes. Sok mindent olvasni, hallani róla, elég ismertté vált a háborús idők óta. Betegek, sérültek gyógyítására alkalmazták, majd vízzel hígították, cukorral édesítették, és úgy fogyasztották. Mára megcsappantak a kinin készletek, ezért egy ideje mesterséges formája érkezett. A természetesnek magasabb az ára, de megkaphatod pl. Originál Prémium Classic Tonic Water formájában. Sokféle változatból mindenki találhat kedvére valót. A tonik egyesével és csomagban is kapható, még az üveg és címkéje is szemrevaló. Rengeteg féle ízesítésű, lime, pink grapefruit, gingeer, violet blossom vagy akár a Classic London. Ihatod magában, de jól megfér a ginnel párban, long drink formájában. Érdekes, hogy mivel a tonik kinin tartalma miatt keserű, azt gondolhatnánk, hogy kalória szempontból nagyszerű nedű! De nem így van, mert cukor tartalma elég magas, ezért érdemes megkóstolni, mert van cukormentes változat.

Kapcsolódó cikkek

5 kihagyhatatlan gin típus

5 kihagyhatatlan gin típus

A gin az egyik legsokoldalúbb alkohol és ennek köszönhetően mindenféle hangulathoz és ízléshez megtalálhatjuk a legjobb választást.

A Larios gin

A Larios gin

Bemutatunk egy gin márkát.

Melyek a legkevésbé hizlaló alkoholos italok?

Melyek a legkevésbé hizlaló alkoholos italok?

Tudtad, hogy nem minden alkoholnak magas a kalóriatartalma? Akár ginről, akár vodkáról, vagy pedig vörösborról is szó lehet a diéta során.