Edzés nélkül is lehet fogyni?

Senkit nem szeretnék arra rábeszélni, hogy edzés, testmozgás nélkül vágjon bele a súlycsökkentő projektbe és az alábbi súlycsökkentő stratégiákat alkalmazza, de azért érdekes, hogy ezektől az egyszerű, és néha bizarr dolgoktól is le lehet fogyni. Próbáld ki, hogy nálad beválnak - e ezek a trükkök, ha igen, akkor még mozogj is mellette, hogy még hatékonyabb legyen a súlycsökkentő programod.
Edzés nélkül is lehet fogyni, de ahhoz, hogy lefogyjunk sok erőfeszítést kell tennünk

Nézz szembe a tényekkel, vagyis önmagaddal

Néha jobb, ha nem dugjuk homokba a fejünket és szembe nézünk a tényekkel. Sokszor előfordul, ha mintegy kívülről látjuk önmagunkat, úgy sokkal hamarabb észrevesszük, felfedezzük a saját hibáinkat. Nincs ez másként az evéssel sem. Helyezz egy tükröt az étkezőasztalra, miközben étkezel, és figyeld, ahogyan elfogyasztod az ételt. Ha saját magunkat figyeljük a tükörben, sokkal kevesebbet fogunk enni.

Fesd át a konyhát, az étkezőt

Nem tűnik túl költséghatékony megoldásnak, mégis működik. Ha éppen fogyókúrázni készülünk, akkor fessük át az étkező falait kék színre. Ennek a színnek ugyanis étvágycsökkentő hatása van. Ha azonban nem szeretnénk magunkat túlenni, és nem szeretnénk a rendelt ételből dupla adagot fogyasztani, akkor olyan étterembe ne menjünk, amelynek a falai sárgára, vagy vörösre vannak festve, mert ez a két szín jelentősen megnöveli az étvágyat. Nem kell azonban kék színre festeni a konyhánk falait, hogy csökkenjen az étvágyunk, az is elegendő, ha csak olyan tárgyra fókuszálunk, amely ebben a színben pompázik.

Jegyzeteljünk, fotózzunk, készítsünk részletes dokumentációt

Nem véletlenül mondják, hogyha fogyni szeretnénk, akkor vezessünk naplót. Ma már könnyedén készíthetünk fényképeket is, így minden egyes nap részletesen dokumentálhatjuk, hogy miből és mennyit fogyasztottunk. Ez is segíthet a fogyásban, hiszen elég csak az aznapi menüre pillantani és máris lelkiismeret-furdalásunk támadhat, ami szintén segíthet abban, hogy kicsit visszafogjuk magunkat.

Lélegezzünk mélyeket

Nem légző gyakorlatokról fogsz olvasni, hanem egészen másról. Egyes kutatási eredmények, tanulmányok azt írják le, hogy már az illatok is eltelíthetnek, és az agyunk érezheti, illetve azt közvetíti számunkra, hogy nem csak beszippantottuk, nem csak belélegeztük az adott étel illatát, hanem meg is ettük azt. Ez azért nem a legjobb fogyókúrás program, így jól tesszük, ha mi is valami más módszert találunk arra, hogy lefogyjunk.

Kapcsolódó cikkek

Az önismereti tanfolyam - Az önfejlesztő tanfolyamok népszerűsége töretlen – mindenki számára hasznos lehet.

Önismereti tréning - hasznos lehet

Az önfejlesztő tréningek rendkívül hasznosak. Ha szeretnénk sikeresebbek lenni a magánéletben vagy a munkában, akkor mindenképpen jelentkezzünk egy önismereti, önfejlesztő képzésre.

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Miért és miben vannak a mai napig hátrányban az egyedülállók?

Edzés nélkül is lehet fogyni, de ahhoz, hogy lefogyjunk sok erőfeszítést kell tennünk

Edzés nélkül is lehet fogyni?

Nem, nem lehet edzés nélkül lefogyni, de léteznek olyan trükkök és praktikák, amelyek a segítségünkre lehetnek a fogyásban.