3 ok, amiért az irodai munka kövérít

Kutatások is igazolják, hogy az irodai munka hizlal. Legfőképpen nőkkel végeztek vizsgálatokat. Bebizonyosodott, hogy azok a nők, akik legalább 5 évet dolgoztak ugyanazon a munkahelyen, már az első évben elkezdtek hízni, és az ötödik év végére a súlyuk átlagosan 5-20 kilóval több volt, mint az első munkanapokon. Az inaktív, ülő életmód, számtalan módon hozzájárul az elhízáshoz. Ha ehhez hozzáadjuk a változókort, együttesen még tovább nő az elhízás kockázata.
Az irodai munka - 3 ok, amiért az irodai munka kövérít – drasztikus túlsúlyt is okozhat.

Az elhízás veszélyes. Nem csak esztétikailag zavarhatja azt a személyt, aki elhízott, hanem egészségügyi problémákkal is szembe kell néznie. Az elhízás növeli a metabolikus szindróma kialakulásának az esélyét, azaz megnőhet a vérnyomás, a koleszterinszint és a vércukorszint. Kialakulhat cukorbetegség, de az ülő munka fokozza a szív - és érrendszeri betegségek kockázatait is. Ráadásul a legújabb kutatások szerint, a görnyedt testtartás összenyomja a belső szerveket, akár a tüdőt is, ami komoly légzési problémákat okozhat. Miért hízik olyan sokat az, aki irodai munkát végez? Lássuk is ezt a 3 okot!

A fáradtságra fogunk mindent

Az irodai munka sokszor fárasztó. Ez tény. Azonban ez nem lehet ok arra, hogy hazatérve nem mozgunk, nem tornázunk. Az inaktív életmód nagyon sok komoly betegséget okozhat és jelentősen megnöveli a testtömeget is. A fáradtság nem lehet kifogás. Eleinte valóban nagy önfegyelem szükséges a rendszeres tornához, de aztán egy-két hét múlva már érzékelhető is a változás, ugyanis a fáradtságnak nyoma sem lesz és tele leszünk energiával.

Elkényelmesedünk

Aki irodában dolgozik, és évről-évre egyre többet mutat alatta a mérleg, abba a hibába esik, hogy teljesen elkényelmesedik. Liftet használ lépcső helyett, nem tornázik, nem gyalog jár dolgozni. Az irodába menet, az autóban ülve is egészségtelen ételeket rágcsál, és ez mind-mind elősegíti az elhízást. Az autóban ülve, reggel, munkába menet már lehet iszogatni egy otthon elkészített turmixot. Majd délben elfogyaszthatjuk a saját, otthon elkészített egészséges ebédünket és napközben is ehetünk olyan nassolnivalókat, amelyeket mi készítettünk el, szintén egészséges alapanyagokból. Ilyen lehet a cékla vagy répa chips.

A nassolás is hizlal

Sokan nem esznek rendes, főtt ételt az irodában, mert annyi a dolguk, hogy egész egyszerűen nincs idejük ebédelni. Gyorsan bekapnak valamit, egy szelet csokoládét, egy reggel vásárolt péksüteményt. Gyümölcsöt, vagy salátát csak kevesen fogyasztanak és az ebédet is sokan mellőzik. Márpedig a magas zsírtartalmú és a transzzsírban gazdag péksütemények nem csak hizlalnak, hanem drasztikusan megemelik a vércukorszintet is. Majd a vércukorszint leesik, ismét jön az éhség, amelyet megint csak egy szelet csokival, vagy más, egészségtelen étellel csillapítunk. Ez egy ördögi kör, mely egyenes úton elhízáshoz vezet.

Kapcsolódó cikkek

4 módszer a boldogabb élethez - mi is sokat tehetünk a boldogságunkért

4 módszer a boldogabb élethez

A boldogság bennünk rejlik, azaz nagyon sok múlik azon, hogy mi, hogyan viszonyulunk az élet dolgaihoz és a problémákhoz. Mutatunk 4 módszert, amelyek segíthetnek kicsit boldogabbnak lenni.

Hogyan legyünk kreatívak - a kreativitás is fejleszthető

Hogyan legyünk kreatívak?

A kreativitás fejleszthető. Léteznek trükkök és módszerek, amelyek nagy hasznunkra lehet, ha a kreativitásunkat szeretnénk fejleszteni.

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Miért és miben vannak a mai napig hátrányban az egyedülállók?