6 tipp az egyszerűbb életre

Az élet nem mindig bonyolult, sokszor csak mi tesszük azzá. Mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy kicsit egyszerűsítsünk a mindennapjainkon és ezzel egy boldogabb életet teremtenénk meg a saját magunk számára. A cikkben 6 tippet is adunk, hogy egyszerűsítsd az életed és ezzel talán sokkal boldogabb is lehetsz.
6 tipp az egyszerűbb életre - a saját életünkben csak mi teremthetünk rendet

1. Ne terheld túl magad és a napjaid se legyenek zsúfoltak

Sokkal egyszerűbb az élet, ha terveket készítünk, és célokat tűzünk ki. Ha nem tesszük meg, káosz alakulhat ki az életünkben. Sokkal könnyebb úgy minden nap haladni, ha tudjuk, hogy aznapra mit terveztünk el. Csodálatos érzés, amikor ezek a tervek meg is valósulnak. Még éjszaka is nyugodtabban alszunk, ha aznapra csupán 3 tervünk volt és mind a hármat sikerült is megvalósítani.

2. Vigyél rendszert az életedbe

Sokszor azért alakul ki káosz az életünkben, mert képtelenek vagyunk rendszerezni. Akár az e-mailjeink között, akár a ruhásszekrényünkben, akár a tennivalóink között. Ha nincs káosz az életünkben, akkor a lelkünkbe is nyugalom költözik.

3. Az egészségről se feledkezz meg

Ha rendszer van az életedben, akkor az egészséged is fontos lesz. Az egészséghez, az egészséges táplálkozás is hozzátartozik. Minden este döntsd el, hogy másnap milyen ételt fogsz készíteni és ehhez milyen hozzávalók kellenek. Így nem csak a bevásárlás lesz egyszerűbb, de az egészséges élet szabályait is könnyebb lesz betartani.

4. Ne olvass, és ne nézz meg mindent

Ha túl sok információt gyűjtünk be a nap folyamán, az csak összezavarhat bennünket. Ha káosz van az agyunkban, akkor képtelenek vagyunk tisztán gondolkodni. Szelektálj, hogy mit olvasol el az interneten és ahhoz tartsd magad mindennap. A közösségi oldalak egyébként is sok időt rabolnak el tőlünk, tehát nem érdemes túl sok időt pazarolni ezekre az oldalakra.

5. Ne lógj folyton a neten

Ehhez persze a közösségi oldalak is hozzátartoznak. Próbáld ki egy nap, hogy csak napi négy alkalommal nézed meg az e-mailjeidet és a közösségi oldalaidat. Sokkal több időd jut másra és kevesebb dolgon is fogsz bosszankodni, ez pedig mindenképpen kiegyensúlyozottá tesz majd.

6. Tervezd meg a napjaidat és a munkádat

A legjobban úgy egyszerűsítheted le az életedet, ha tervet készítesz. Nem csak az aznapit, hanem heti és havi lebontásban is eltervezheted, hogy milyen feladatokat kell teljesítened. Ezek a rövidebb és hosszabb távú célok nem csak erőt adnak, nem csak energiával látnak el, de sokkal nagyobb erőbedobással végzed el a napi feladataidat, ha tudod előre, hogy az adott hónapban miket kell megcsinálnod. A kedved is sokkal jobb lesz ettől, főleg, ha havi egy alkalommal, valamivel még meg is jutalmazod magad.

Kapcsolódó cikkek

4 módszer a boldogabb élethez - mi is sokat tehetünk a boldogságunkért

4 módszer a boldogabb élethez

A boldogság bennünk rejlik, azaz nagyon sok múlik azon, hogy mi, hogyan viszonyulunk az élet dolgaihoz és a problémákhoz. Mutatunk 4 módszert, amelyek segíthetnek kicsit boldogabbnak lenni.

Edzés nélkül is lehet fogyni, de ahhoz, hogy lefogyjunk sok erőfeszítést kell tennünk

Edzés nélkül is lehet fogyni?

Nem, nem lehet edzés nélkül lefogyni, de léteznek olyan trükkök és praktikák, amelyek a segítségünkre lehetnek a fogyásban.

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Miért és miben vannak a mai napig hátrányban az egyedülállók?