Okos világítás az otthonunkban - Fény életünk nagy pillanataihoz

Azt senki sem vitatja, hogy a villanykörte volt a 19. század legnagyobb találmánya. Azonban a technikai fejlődés megkívánta, hogy úgymond haladjunk a korral, és olyan világítási technológiák jöjjenek létre, amelyek maximálisan kiszolgálják a ma emberének az igényeit. Az okos világítási rendszerek, az okos lámpa, ezeket az igényeket hivatott kielégíteni.
Okos világítás az otthonunkban

Az intelligens, azaz az okos világítás, különféle alkalmazásokhoz, rendszerekhez csatlakoztathatók, így lehetővé válik ezeknek a lámpáknak az automatizálása és távolról történő vezérlése, így szüntetve meg a hagyományos fali kapcsolók szükségességét.

Fény a baráti beszélgetésekhez

A Philips Phoenix függesztett okos lámpa állítható meleg-hideg árnyalatú fehér LED - fényt bocsát ki, hogy megfeleljen az egyes napszakok különböző pillanatainak. Az okos készüléken keresztül a problémamentes vezérlés érdekében Hue Bridge-en keresztül lehetséges kapcsolódni, otthoni WiFi hálózatunkhoz. Ez a függesztett lámpa nagyon jól passzol a konyhába és az étkezőbe. Ez a lámpa kellemes hangulatot teremthet az éjszakába nyúló baráti beszélgetésekhez, a kártyapartikhoz és az esti borozgatáshoz. Nem csak az okos lámpa technikai tudása teszi lehetővé, hogy jól érezzük magunkat a barátaink körében, hanem a modern megjelenése is segíthet a kellemes atmoszféra megteremtésében.

Fény a vacsorára hangolódva

Az okos világítás lehetővé teszi, hogy a hangulatunkhoz, vagy éppen az aktuális cselekedeteinkhez, tevékenységeinkhez válasszunk fényerősséget és színhőmérsékletet. Mindegy, hogy meleg-fehér vagy hideg-fehér fényt, avagy színes fényt bocsát ki a lámpatestünk, csak egy gomb megnyomására van szükségünk, és akármilyen hangulatot teremthetünk a lakásunkban.

A Philips Amaze Hue is segít az otthoni világítási élmény fokozásában. Ennél a lámpánál is egy gombnyomással automatizálhatjuk az otthonunk világítását, de persze olyan lámpatestek is vannak, amelyeket a hangunkkal is vezérelhetünk. A lámpa fényét irányíthatjuk a munkaállomásra, azaz oda, ahol éppen előkészítjük a vacsorát, de a változtatható színhőmérséklet lehetővé teszi azt is, hogy erősebb fény szóródjon az étkező azon területére, ahol a vacsoránkat elfogyasztjuk. Majd az étkezést követően, ismét visszavehetünk a fény intenzitásából, hogy átéljük a vacsora utáni, és a lámpa adta relaxációs pillanatokat.

A lefekvés előtti kikapcsolódás pillanatai

Vacsora után és lefekvés előtt, még jólesik elmélyedni egy könyvben, beszélgetni a párunkkal, vagy valami olyasmit csinálni, ami kikapcsol és áthangol az éjszakai nyugodt alvásra. Mi is lehetne jobb, mint egy fotelbe kucorodni és a lemenő nap fényét megidézve pihenni, testileg-lelkileg ellazulni. Ebben lehet segítségünkre a Philips Hue Flourish függesztett okos lámpa, amely 16 millió színt tartalmazó színhőmérséklettel rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Fürdőszobabútor: szettet vagy különálló elemeket érdemes választani?

Fürdőszobabútor: szettet vagy különálló elemeket érdemes választani?

Gondban vagy, hogy elemes vagy szettben kapható fürdőszobabútort válassz otthonra? Cikkünkben segítünk, hogy könnyebben tudj dönteni!

A gáztűzhely előnyei

A gáztűzhely előnyei

Számos előnye van annak, ha otthonában gáztűzhely van.

Az oktató játékok előnyei a gyermekek fejlődése szempontjából

Az oktató játékok előnyei a gyermekek fejlődése szempontjából

Az oktatójátékokat úgy tervezték, hogy a szórakozás és a nevelés forrása legyenek.