Hogyan rendezzük el a párnákat egy kanapén

Íme néhány tipp, hogyan rendezd el a kanapé párnáit, hogy bútorod a lehető legjobban nézzen ki.
Hogyan rendezzük el a párnákat egy kanapén

A testre szabott megjelenés elérése érdekében használjon pár egymást kiegészítő szövetből készült párnát a kanapé végein. Ezután váltogassa ezt a két garnitúrát. Ha kalandvágyóbb vagy, adj középre egy kontrasztos dobást. Ez mélységet és textúrát kölcsönöz a kanapéjának, és egy kis művészetet ad hozzá.

Ha van egy stílusa, fontolja meg a párnaszövetek mintáit és textúráit. A minták és stílusok keverésével és kombinálásával dinamikusabb megjelenést hozhat létre. A nehezebb anyagokat könnyebbekkel is párosíthatja. A lényeg a minták és a színek, valamint azok méretarányának és vizuális minőségének összehangolása. A bohém stílus a fonásokról és a laza hangulatról szól, de minták nélkül is működhet.

Egy másik módja a párnák elrendezésének a kanapén a minták keverése. Ha egyetlen semleges színű párnája van, próbálja meg a különböző mintájú párnák keverését. Vagy próbáljon meg egy semleges mintájú párnát egy világosabb mintájúval keverni és összeilleszteni. Ez stílusosabb és hívogatóbb megjelenést kölcsönöz a kanapéjának. Ha kontrasztos színeket és mintákat szeretne használni, használjon pokrócokat, hogy egyensúlyt és szimmetriát teremtsen.

Bár a párnáknak nem kell tökéletesen felpolcoltnak lenniük vagy feltűnően állniuk, mindig jó, ha átgondoltan és lazán helyezzük el őket. Ne feledje, hogy mindig kívülről befelé haladjon, és olyan párnákat válasszon, amelyek jól illenek egymáshoz. Ha két vagy három egymáshoz illő párnát használ, az elrendezésnek egyformán kiegyensúlyozottnak kell lennie. Egy harmadik párnát is elhelyezhet középre, ami egyensúlyt teremt, és nyugodt hangulatot kölcsönöz a kanapénak.

A párnák elrendezésének egyik legegyszerűbb módja a különböző méretű párnák keverése. Ez az elrendezés tökéletes a kis, hosszú kanapékhoz és a karfa nélküli kanapékhoz. Ha a kanapé ívelt és nincs karfája, ez a stílus nem biztos, hogy megfelel. Az aszimmetrikus párnaelrendezés kiegyensúlyozatlan megjelenést eredményez. Páratlan számú párnával rendelkező kanapén is jobban mutat. A párnák elhelyezésénél érdemes kipróbálni, hogy három vagy öt sorban helyezi el őket.

A párnák kanapén való elrendezésének egyik technikája a tükörtechnika. Használjon kettőt egy színből a kanapé sarkában, és egy hasonló színűt a másikban. Ez a technika szimmetriát és egyensúlyt teremt, miközben informális megjelenést eredményez. Például egy kanapé zsúfoltnak tűnhet, de egyenletes egyensúlyt teremthetsz, ha az egyik sarokba három darabot raksz egy színből, a másikba pedig kettőt a másikból.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan rendezzük el a párnákat egy kanapén

Hogyan rendezzük el a párnákat egy kanapén

Íme néhány tipp, hogyan rendezd el a kanapé párnáit, hogy bútorod a lehető legjobban nézzen ki.

Tippek a sérülések megelőzésére a költözés során

Tippek a sérülések megelőzésére a költözés során

A költözés napján szeretné elkerülni a sérüléseket. Ezek a gyakori sérülések elkerülhetők néhány tipp betartásával.

5 dolog, amit figyelembe kell venni, mielőtt ágyneműt  vásárol

5 dolog, amit figyelembe kell venni, mielőtt ágyneműt vásárol

A megvásárolt lepedőkészletek száma teljesen Öntől függ.