A ruhákhoz használt leggyakoribb anyagok

Milyen anyagokat használnak leggyakrabban ruhákhoz?
A ruhákhoz használt leggyakoribb anyagok

A következő néhány példa. A szövetek többféle anyagból készülnek, és mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai. A poliészter egy kőolajból készült szintetikus anyag. A ruházatban a tartósság és a tulajdonságok javítása érdekében használják. Valójában szinte minden típusú ruházat tartalmaz kis mennyiségű poliésztert, beleértve az alsóneműket, kabátokat és overallokat. Mielőtt azonban megvásárolna valamit, ami poliészterből készült, tudnia kell, hogy miből készült.

A szövetek pamutból vagy vászonból készülhetnek. A gyapjú és a kasmír természetes anyagok, de szintetikus szövetekből készült ruhákat is találhat. Valójában a gyapjúból készült gyapjú kiváló választás téli ruházathoz. A gyapjúnál is tartósabb selyem remek választás lehet nyári ruhákhoz. És, rengeteg más anyagot is használhatsz ruházathoz. De ne feledkezz meg a bőrről sem! A gyapjú mellett a bőr is népszerű a téli ruházatban.

A nejlon egy kémiai eljárással előállított szintetikus szál. A selyem néhány tulajdonságát utánozza, és általában szűk ruházathoz használják. Sajnos a nejlon akár 200 évig is a hulladéklerakókban maradhat. Ez rengeteg elpazarolt pénz! És ez egy piszkos iparág. Amellett, hogy a kőolaj az egyik legpiszkosabb energiaforma, a nejlongyártás során az üvegházhatást okozó nitrogén-oxid keletkezik. Emellett rengeteg vizet és energiát fogyaszt. Még ha nejlonruhát is viselsz, az valószínűleg magába szívja a nedvességet és gyűrődik.

Egy másik népszerű anyag a farmer. A farmer egy tartós, sávolykötésű szövet, amely munkaruhaként volt népszerű. Kék színű, a szálakat indigóval színezik, és fehéren hagyják, hogy kék színt kapjanak. A denim jellemzően 100% pamut, bár elasztánnal is keverhető, hogy az egyébként merev anyagot nyújthatóvá tegye. A denimet még többféle színben és stílusban is megvásárolhatja.

A legrégebbi természetes ruhaszövet a pamut. Ezt a rostot a gyapotnövényből nyerik ki, és szövetet fonnak belőle. Lehet kötni, szőni, vagy akár festeni is. A pamut fő előnyei közé tartozik a megfizethetőség, a tartósság és a sokoldalúság. A farmer és a flanel mellett a pamutból számos további, ruhák készítéséhez hasznos szövetet is előállítanak. A pamutnak sok más előnye is van, de ezek a legnépszerűbbek.

Egy másik anyagtípus a sifon. Ez a könnyű, sima szövésű szövet kissé bolyhos megjelenésű, és nem gyűrődik vagy zsugorodik. Gyakran használják öltönyökhöz, és könnyű vele dolgozni. A kreppszövet másik típusa a georgette. Ez egy népszerű anyag, amelyet designer ruhákhoz használnak, különösen blúzokban és nadrágokban. Általában párnákhoz, függönyökhöz és ablakkezelésekhez is használják. Könnyű súlya, rugalmassága és puha textúrája ideális a designer ruhákhoz.

A második anyagtípus a shearling. Ez a gyapjúból készült anyagtípus a farmerhez hasonló, de kissé vastagabb és bolyhosabb textúrájú. Ezt az anyagtípust gyakran nevezik műselyemnek is. Ennek az anyagtípusnak azonban számos előnye van, és még mindig széles körben használják kiváló minőségű ingek és egyéb cikkek készítéséhez. Valójában sok országban ez a ruhák legelterjedtebb anyaga.

Kapcsolódó cikkek

Női ingek és blúzok személyiségre szabva

Női ingek és blúzok személyiségre szabva

A hölgyek szeretnek úgy öltözködni, hogy a személyiségükről is képet adjanak a külvilágnak. A ruha sok mindent elárul rólunk. Azt is, hogy valójában, milyen emberek is vagyunk.

Az esküvőn nem csak a ruha, hanem - Esküvői hajviselet, hogy te legyél a legszebb ezen a csodaszép napon! – a frizura is nagyon fontos.

Esküvői hajviselet, hogy te legyél a legszebb ezen a csodaszép napon!

Mindenki csodaszép szeretne lenni a saját esküvőjén. A cikkben néhány nagyon elegáns, esküvői frizurát mutatunk be.

Ezért ne félj a sárga színtől - a sárga színű ruha sok mindenkinek jól áll, bár sokan idegenkednek tőle

Miért ne félj a sárga színtől?

A sárga színtől sokan félnek, pedig majdnem mindenkinek jól áll a sárga ruha. A cikkben a sárga színű ruha előnyeit mutatjuk be.