Milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez?

Számos ember szereti az italkülönlegességeket és kifejezetten oda van a ginekért, de kevesen tudják csak, hogy vajon milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez? Cikkünkben ezekről a fűszerekről és gyógynövényekről ejtünk pár szót.
Milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez?

A ginről, amit tudni érdemes

Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe! Hivatalosan a gin egy bizonyos boróka ízesítésű szeszes ital, amit mezőgazdasági eredetű alkohol borókabogyóval való ízesítésével állítanak elő. Általában minden rövid italról, aminek boróka ízét is érezzük elmondhatjuk, hogy gin. Viszont ez az ital egy sokkal összetettebb, mint csak a borókabogyó ízesítés, hiszen számos más fűszernövényt és gyógynövényt tartalmaz még és ezek ízvilága határozza meg a gint.

Boróka fűszer

A közönséges boróka a ciprusfélék közé tartozó örökzöld növény. Igazán kellemes illattal rendelkezik, a kékesfekete termését, vagyis a bogyóit használják fel. A borókát a borókapárlat és az alkoholos italok ízesítésén kívül többnyire fűszernövényként ismerik, de gyakran használják például gyógyászati célokra is vagy akár rovarriasztók gyártásához is rendkívül erőteljes illata miatt.

Koriander

A koriander az az összetevő, ami szinte majdnem minden ginben megtalálható csakúgy, mint a boróka. A koriander a ginnek jellegzetes citrusosságot ad a különféle citrusfélék szárított héja mellett legyen az citrom, narancs vagy grapefruit.

Angyalgyökér

Az angyalgyökeret a középkorban is már ismert gyógynövényként tartották számon. Elsősorban étvágyjavításra és fertőtlenítésre használták, de a teltségérzet megszüntetésére is alkalmazták. Manapság a ginek készítéséhez használják, de ezen kívül nagyon jó megoldás:

· hasi görcsök ellen

· megfázás

· hányinger

· menstruációs zavarok kezelésére is.

Gin&tonik fűszerek

A gin és a tonik egyaránt jól kiegészítik egymást, de az ilyen italok szerelmesei szeretik a különleges ízek társaságát is, legyenek azok:

· szárított gyümölcsök

· egzotikus fűszerek

· szárított virágszirmok

Ezek a fűszerek extra aromákat csempésznek az italunkba ráadásul a gin tonik fűszerek által jobban érezhetjük a gin valódi esszenciáját is.

A Ginshop oldalán számos kiszerelésű és fajtájú gin&tonik fűszereket találhatunk. Ezek közül az alap fűszerek gin tonichoz lehetnek a:

· boróka

· kardamon

· hibiszkusz

· csillagánizs

· rózsabors

· perzsa rózsabimbó

Ezeken kívül különleges fűszereket is találhatunk az oldalon, mint például:

· liofilizált egész málna

· chili szál

· szegfűbors

· levendulavirág

· búzavirág

· tonka bab

· vörös áfonya

A legtöbb gin a fűszerességet a fahéjnak, kardamonnak vagy a szegfűszegnek köszönheti. A melegség érzését pedig a különféle borsok adják a ginnek. Ezekkel a különféle fűszerekkel, gin tonik alapanyagokkal garantáltan még különlegesebbé tehetjük az otthoni gin kóstolásunkat.

Összességében:

A ginek készítéséhez tehát számos fűszert használnak, mint például a boróka, koriander és angyalgyökér, de ezeken kívül lehetőségünk van különféle gin&tonik fűszerek vásárlására is, amikkel megbolondíthatjuk az italokat.

Kapcsolódó cikkek

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Miért és miben vannak a mai napig hátrányban az egyedülállók?

Az irodai munka - 3 ok, amiért az irodai munka kövérít – drasztikus túlsúlyt is okozhat.

3 ok, amiért az irodai munka kövérít

Az irodai munka akár még elhízáshoz is vezethet. Mi magunk azonban sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne hízzunk el.

Edzés nélkül is lehet fogyni, de ahhoz, hogy lefogyjunk sok erőfeszítést kell tennünk

Edzés nélkül is lehet fogyni?

Nem, nem lehet edzés nélkül lefogyni, de léteznek olyan trükkök és praktikák, amelyek a segítségünkre lehetnek a fogyásban.