Az immunrendszer működésének támogatása 5 lépésben

Mindannyian tudjuk, a hidegebb hónapokban az immunrendszerünk teljeskörű támogatást igényel.
Az immunrendszer működésének támogatása 5 lépésben

Jelenleg a járványos időszak miatt fontos lenne még a megszokottnál is komolyabb készültséggel fogadni az időjárást. Mivel vértezhetjük fel szervezetünket a leghatékonyabban?

1. Ne hanyagold el a sportot!

A hideg idő hatására nehezebben vesszük rá magunkat, hogy kimozduljunk a négy fal közül. Mégsem szabad, hogy ez eltántorítson a rendszeres testmozgástól! A karantén időszakában sokak számára világossá vált, hogy az otthoni sport is lehet éppen olyan motiváló, mint az edzőtermi. Nagyon fontos, hogy ha szellemi munkát végzünk, hiába fárasztjuk le kellőképp az agyunkat, a testi aktivitásra is szükségünk van - ellenkező esetben feszültek, álmatlanok lehetünk. Már egy kiadós, 15-20 perces séta is hozzájárulhat, hogy levezessük a felesleges energiákat és karbantartsuk a szervezetünket.

2. Kötelező a mindennapi 8 óra alvás!

Sajnos, a legtöbben ritkán tudunk annyi pihenést biztosítani a szervezetünknek, amennyire valójában szükségünk lenne. A könnyebb elalváshoz hozzájárulhat, ha lefekvés után már nem tévézünk, mobilozunk vagy laptopozunk, mert a villogó képernyő megzavarhatja a bioritmusunkat és jelentősen ronthatja az alvás minőségét. Aki elalvási nehézségekkel küzd, annak segíthet, ha a természet hangjaira (így például az óceán vagy mennydörgés hangjára) alszik el. Ilyen alvássegítő zenéket és zajokat a YouTube-on is találhatunk.

3. Ügyelj a kellően változatos étrendre!

A téli hónapokban sokan bekuckózunk és átadjuk magunkat a nassolás örömeinek. Ilyenkor nem feltétlenül azok az élelmiszerek kerülnek a tányérra, amelyekkel a legtöbbet tehetünk az egészségünkért. Kiváló immunerősítő, egyúttal alacsony kalóriatartalmú a kiwi, amiből egy közepes darab a napi C vitamin-igényünk 120 százalékát fedezi. Hasonlóan gazdag C-vitaminban a narancs és az egészségmegőrző szerepéről jól ismert grapefruit. A zöldségek közül érdemes spenótot fogyasztanunk, főleg magas antioxidáns tartalma miatt. Ha pedig A vitaminnal turbóznánk fel a szervezetünket, a sárgarépa és az édesburgonya a legjobb választás.

4. Ne feledd a vitaminokat!

Az étkezés mellett sokan szednek étrendkiegészítőket is a téli hónapokban. Ilyen például az USA Medical által forgalmazott Immune Support kapszula. Az ebben található C-vitamin, B6-vitamin és cink hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, ahogyan a fekete bodza, a fokhagyma és a bíbor kasvirág is.

5. Tanulj meg kikapcsolni!

A modern gyógyászat már tényként kezeli, hogy szoros kapcsolat áll fenn a test és lélek problémái között. A tartós stressz rendkívül rossz hatással lehet az immunrendszered működésére! A gyomorpanaszoktól a szívbetegségekig számos következménnyel járhat, ha hagyod eluralkodni az életedben. Nem mindenki válhat a meditáció mesterévé, de enélkül is képes lehetsz a relaxációs technikák, így például az autogén tréning elsajátítására, aminek alapjait a YouTube-on is megtalálhatod. Minden nap fordíts 15-20 percet arra, hogy egyszerűen csak lazítasz - ebben segíthet a sport, a gyerekeiddel vagy a kutyáddal való játék, vagy akárcsak az, ha lehunyod a szemed, és egy darabig kizárod a külvilágot.

Kapcsolódó cikkek

Az irodai munka - 3 ok, amiért az irodai munka kövérít – drasztikus túlsúlyt is okozhat.

3 ok, amiért az irodai munka kövérít

Az irodai munka akár még elhízáshoz is vezethet. Mi magunk azonban sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne hízzunk el.

Az önismereti tanfolyam - Az önfejlesztő tanfolyamok népszerűsége töretlen – mindenki számára hasznos lehet.

Önismereti tréning - hasznos lehet

Az önfejlesztő tréningek rendkívül hasznosak. Ha szeretnénk sikeresebbek lenni a magánéletben vagy a munkában, akkor mindenképpen jelentkezzünk egy önismereti, önfejlesztő képzésre.

4 módszer a boldogabb élethez - mi is sokat tehetünk a boldogságunkért

4 módszer a boldogabb élethez

A boldogság bennünk rejlik, azaz nagyon sok múlik azon, hogy mi, hogyan viszonyulunk az élet dolgaihoz és a problémákhoz. Mutatunk 4 módszert, amelyek segíthetnek kicsit boldogabbnak lenni.