5 kihagyhatatlan gin típus

A gin az egyik legsokoldalúbb alkohol és ennek köszönhetően mindenféle hangulathoz és ízléshez megtalálhatjuk a legjobb választást. Számos típusa létezik, amiket érdemes megismerni. Most ebben a cikkben adunk egy kis ízelítőt és bemutatunk öt olyan típust, ami igazán megéri a kísérletezést.
5 kihagyhatatlan gin típus

Gin típusok

Plymouth gin

A Plymouth gin erős citrusos jegyekkel és fűszeres lecsengéssel rendelkezik. Lágyabb, mint honfitársa, a London Dry gin. A likőr hét botanikai összetevő keverékéből készül, köztük angyalgyökér, boróka és szárított gyógynövények, például koriander, kardamom és orris gyökér felhasználásával.

A borókabogyók ízét erős földes jegyek húzzák le. Akár koktélokat szeretne készíteni, akár csak élvezni szeretné ezeket a semleges gabonából készült szeszes italokat egy kis szódavízzel, a Plymouth ginek ízletesebb és kellemesebb koktélt adnak.

Old Tom gin

Az Old Tom az egyik legzavarosabb kifejezés a gin világában. Kevés konszenzus van abban, hogy mi számít Old Tom ginnek.

Néhányat édesítettek, néhányat nem. De általában erősebben ízesítettek, mint más száraz ginek.

Hendricks gin

A Hendrick's gint a legjobb ginnek tartották sokan. Ha megkérdezzük az átlag ivót, hogy nevezzen meg egy gint, valószínűleg ezt a gint fogják megnevezni.

Olyan régóta van forgalomban, hogy a bártenderek és a régóta gint ivók talán már meg is unják.

Az illatában kétségtelenül van boróka, de szerintem a rózsa pézsmaillata könnyíti és virágos előremutató benyomást kelt. Édes narancs, lime héja és egy csipetnyi bodzavirág is. A fenyő jegyek adják a szerkezetet, de a virágos jegyek egyedi karaktert adnak neki.

Ízében egy nagyon klasszikus gin gerincét árasztja. Megkapjuk az angyalgyökér, a koriander, a boróka és az orris gyökér összhangját. Ezen felül a Hendrick's meglepően sok citrusfélét tartalmaz, különösen a szájpadlás közepén, ahol a narancs és a lime ismét felbukkan, szinte édességszerű jegyekkel. Késő szájízben egy halvány cickafark (az az enyhe sós édesgyökér íz) és fekete bors.

A Hendrick's Gin lecsengése meglehetősen hosszú, komoly borókával alátámasztott fanyarsággal. Áztatott rózsaszirmok, lime, perzsa uborka, Earl Grey tea és meglepő keserűség jegyei. A szesz tompa melegsége csendesen árad a szájpadlás hátsó részéből. Nagyon érdekes.

Japán ginek

A japán szeszes italok ritka és szokatlan természetes növényi anyagok felhasználásával készülnek, többek között japán tea, bambusz, sansho paprika, sakura és yuzu, hogy csak néhányat említsünk.

A japán ginek általában virágos és citrusos ízprofillal rendelkeznek. De ne tévesszen meg senkit a virágos és citrusos jegyek teljesen mások, mivel olyan szokatlan elemeket használnak, mint a keserű dinnye, a guava levél, a shekwasha citrus és a csipkebogyó. Japán gin vásárlása könnyen megoldható a gin webáruházból.

Genever

A genever a holland és belga gin eredeti stílusa. A 16. századra nyúlik vissza, és az előállítási folyamata közelebb áll a whiskyhez, mint a tipikus ginhez.

A genevert malátás gabonamalátából desztillálják (hasonlóan a whiskyhez), és gyakran 1-3 évig hordóban érlelik. A Genever két változata létezik: Oude (öreg) és Jonge (fiatal).

Az Old Genever az eredeti stílus, viszonylag édes és aromás. A fiatal Genever szárazabb és könnyedebb testű.

Kapcsolódó cikkek

5 kihagyhatatlan gin típus

5 kihagyhatatlan gin típus

A gin az egyik legsokoldalúbb alkohol és ennek köszönhetően mindenféle hangulathoz és ízléshez megtalálhatjuk a legjobb választást.

Milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez?

Milyen fűszereket használnak ginek készítéséhez?

Összegyűjtöttük, hogy milyen fűszereket használnak a ginek készítéséhez és milyen alap fűszernövények adják a klasszikus gin ízt számunkra.

A Larios gin

A Larios gin

Bemutatunk egy gin márkát.