Útmutató a transzcendentális meditációhoz

A Guide to Transcendental Meditation segíthet megtanulni meditálni.
Útmutató a transzcendentális meditációhoz

Ez a gyakorlat magában foglalja egy mantra néma ismétlését legalább tizenöt percen keresztül. A meditáció megtanulásához keress egy csendes, zajmentes szobát. A helynek mentesnek kell lennie az olyan zavaró tényezőktől is, mint a mobiltelefon, a tévé vagy a rádió. Emellett próbálja meg elkerülni a családtagok zavaró tényezőit, például kérje meg őket, hogy kapcsolják ki a mobiltelefonjukat, vagy állítsák hangtalanra. A kezdeti lecke után a tanár ad egy listát a meditáció során használandó mantrákról.

A transzcendentális meditáció már 5000 éve létezik, és az 1960-as években vált népszerűvé nyugaton, amikor a Beatles kezdte el gyakorolni. A gyakorlatot számos híresség üdvözölte, köztük a Beatles is, akik indiai útjuk során kezdték el gyakorolni. Népszerűsége részben az egyszerűségének köszönhető, mivel nem igényel intenzív spirituális vizualizációt, légzéskontrollt, vagy azt a képességet, hogy a néma mondaton vagy képen kívül bármi másra koncentráljunk.

A Transzcendentális Meditáció technikája napi kétszer 20 percet igényel. Könnyen megtanulható és gyakorolható. A technika egy mantrát használ - egy értelmetlen hangot, amely lehetővé teszi az elme megnyugvását és ellazulását. A meditáció más formái szavakat, kifejezéseket vagy vizualizációt használnak. A transzcendentális meditáció során a meditáló célja, hogy elérje a tökéletes csend állapotát és a mentális korlátok teljes hiányát.

A kutatók a transzcendentális meditáció különböző előnyeiről számoltak be. Ezek között szerepel a stressz, a szorongás és a depresszió csökkenése. Bizonyítottan javítja a memóriát is. Sokan tapasztalják a fájdalom és a stressz csökkenését meditáció közben. A Transzcendentális Meditációról szóló útmutató segíthet elérni ezeket az előnyöket és még többet is. Kezdje el tehát a meditációhoz vezető utat. És ne feledd: az utad nem egy könyvvel kezdődik. Négy foglalkozásra van szükség egy tanúsított tanítóval.

Bár hosszú időnek tűnhet egy mantrára koncentrálni, az idő a legpihentetőbb módon fog eltelni. Bár úgy érezheted, hogy húsz percig meditálsz, hamar rá fogsz jönni, hogy az idő elrepült. Amíg folyamatosan koncentrálsz, hamarosan érezni fogod a tiszta tudatosság és a stresszoldás előnyeit. A cél az elme, a test és a lélek ellazítása, valamint a tiszta tudatosság megtapasztalása. A Transzcendentális meditáció útmutatója felbecsülhetetlen értékű forrás azok számára, akik rendszeresen szeretnék gyakorolni a technikát.

A Guide to Transcendental Meditation (Útmutató a transzcendentális meditációhoz) egyszerű módja a gyakorlat elkezdésének. A meditáció előnyei egyetemesek, és nem igényelnek vallási hitrendszert. Még ha nincs is spirituális háttered, bárhol elkezdheted a Transzcendentális Meditáció gyakorlását. A Transzcendentális meditáció útmutatója egy egyszerű módja annak, hogy javítsd a mentális és fizikai jólétedet, és tudatosabbá válj saját valóságoddal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

4 módszer a boldogabb élethez - mi is sokat tehetünk a boldogságunkért

4 módszer a boldogabb élethez

A boldogság bennünk rejlik, azaz nagyon sok múlik azon, hogy mi, hogyan viszonyulunk az élet dolgaihoz és a problémákhoz. Mutatunk 4 módszert, amelyek segíthetnek kicsit boldogabbnak lenni.

6 tipp az egyszerűbb életre - a saját életünkben csak mi teremthetünk rendet

6 tipp az egyszerűbb életre

A saját életünket mi magunk bonyolítjuk túl. Éppen ezért mi is egyszerűsíthetjük azt le. Mutatjuk is, hogyan.

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Ideje, hogy a szingliség is elfogadott életformává váljon

Miért és miben vannak a mai napig hátrányban az egyedülállók?